O NAMA

Home O nama

U svim karavanama koje su se u srednjem vijeku s obala Mediterana upućivale u unutrašnjost neizostavni dio tereta je sačinjavala MORSKA SOL. Nakon stoljeća razvitka i usvajanja modernih tehnologija, sol ostaje jednako nezamjenjiva. Toga smo u MA.CO.T.-u itekako svjesni.

Poduzeće MA.CO.T. bavi se proizvodnjom i pakiranjem soli, a osnovano je 1992. godine. Sirovine za našu proizvodnju potječu sa najčistijih obala Mediterana, daleko od industrije i velikih gradova. Prerađenu sol plasiramo na tržište Slovenije, Hrvatske, Austrije, Mađarske i BiH. Od samog početka do danas uvijek smo se maksimalno trudili zadovoljiti sve potrebe naših partnera što nam je najčešće i uspijevalo.

Sjedište tvrtke je u Industrijskoj zoni Kukuljanovo u zaleđu Rijeka, u neposrednoj blizini luka Rijeka i Bakar i autoceste Rijeka-Zagreb te čvorišta prema Splitu. Krajem 2005. otvoren je naš nov distribucijski centar u čijem sklopu je i skladište soli zatvorenog tipa površine 3.000 m2.

S obzirom na rastuće potrebe i s obzirom na sve veći broj novoizgrađenih ili rekonstruiranih cesta pojavila se potreba za novim skadišnim kapacitetima, a naš odgovor na te zahtjeve bio je izgradnja nove hale koja će osim skladišnim raspolagati i svim drugim kapacitetima potrebnim za pripremu soli.

MA.CO.T.

25 godina sa Vama

PROIZVODNJA PRERADA SKLADIŠTE

Objekt u ovoj fazi opremljenosti raspolaže s 3000 m2 zatvorenog prostora od kojih je dvjestotinjak uredski prostor, a ostatak je predviđen za uskladištenje cca 10.000 t rasute soli. U sklopu je linija za mljevenje i pakiranje kapaciteta 100 t na dan u pakiranje od 50 kg.

U drugoj fazi građenja planiramo uvesti automatiziranu pakirnicu povećanog kapaciteta, te automatiziran sustav punjenja autocisterni i kipera sa običnom soli i soli za silose preko pokretnih traka na način da vozilo ne mora ulaziti u skladište, a također je u planu stavljanje u funkciju dijela objekta za preradu i pakiranje kuhinjske soli.

Zajedno sa starim skladištem (2.800 m2) koje je također u punoj funkciji, možemo kvalitetno uskladištiti preko 20.000 t soli prerađene i spremne za isporuku. Cjelina, što se segmenta soli za ceste tiče, je zaokružena kolskom vagom i kompjuterskim praćenjem isporuka i narudžbi, te smo na taj način spremni izuzetno brzo reagirati potpuno samostalno i neovisno o vremenskim prilikama. Kao kuriozitet navodimo podatak da smo tijekom sezone 2004/05 u jednom danu isporučili 2.800 t soli na destinacije širom Hrvatske u cilju normalizacije prometa u RH.

PRAKTIČNI SAVJETI

Kuhinja

Malo soli u kavi smanjit će gorčinu prepečene kave i razbuditi njenu aromu.

Čišćenje

Mrlje sa tepiha uklanjaju se tako što se odmah trljaju sa alkoholom u kojem je razmućena sol.

Zdravlje i ljepota

Protiv umora – relaksirajte se bar desetak minuta u vodenoj kupki kojoj ste dodali nekoliko šaka soli.

Ostalo

Svijeće – novu svijeću namočite u jakoj otopini soli nekoliko sati, a zatim je dobro posušite. Kad svijeće bude gorila neće curiti.

NAŠI PARTNERI

Naše proizvode plasiramo na tržište Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske i Bosne i Hercegovine