English I Deusch
  
Morska sol protiv poledice (Rasuto)
Kamena sol protiv poledice (Rasuto)
Sol protiv poledice (Pakirano)
CaCl2 (Kalcij klorid)


 
Sol za posipanje cesta
Posipavanjem cesta morskom soli u zimskim uvjetima vožnje smanjuje se mogućnost zaleđivanja kolnika te poboljšavaju opći uvjeti sigurnosti na cesti.
Zahvaljujući pakiranjima u vrećama, MA.CO.T. sol je pogodna i za upotrebu posipanjem kao prevencija u tvorničkim krugovima, školama, vrtićima i privatnim domovima.
MA.CO.T. sol za ceste isporučuje se u rasutom stanju ili pakirana u PE vrećama od 5, 25, 50 ili 1.000 kg. Također smo i najveći dobavljači sušene soli (max 1% vlage) za zimsko održavanje cesta, koja se prevozi u cisternama i skladišti u silosima.
Gore spomenuta sol isporučuje se u standardnoj granulaciji 0-4 mm ali ovisno o želji i potrebama kupca te tehničkim uvjetima možemo se prilagoditi svakom zahtjevu. Zahvaljujući svojem iskustvu i opremi poduzeće MA.CO.T. može izrvšiti na vrijeme i kvalitetno sve zadaće u smislu pouzdanosti snabdijevanja u kritičnim vremenskim prilikama.
Led se formira kada temperatura vode dosegne 0 C. Kada dodajete sol vodi stvarate spušta se temperatura ledišta: 10% otopina se smrzava na – 6 C a 20% otopina na – 16 C. U praksi to znači da kada se sol prospe po ledu, led se topi. Ako ste ikada gledali taj proces uočili ste da se led neposredno oko zrnaca soli najbrže počinje topiti, te da se otapanjem soli nastaloj vodi površina otopljenog leda širi. Ukoliko je temperatura niža od -7 C proces topljenja leda značajno se usporava ili čak zaustavlja zbog nemogućnosti prodora krute soli u strukturu leda (početno otapanje soli).
Zbog svojih karakteristika sol se učinkovito koristi do temperature od -7 C a za temperature niže od te vrijednosti MA.CO.T. isporučuje CaCl2 u vrećama od 25 kg te po potrebi i posebne mješavine NaCl i CaCl2. Korištenjem ovih sredstava možete učinkovito djelovati na otapanje leda sve do temperature -33C.
 
 
© 2006. Macot d.o.o. - Design & Development OlympiaStudio